A MAGYAR FÖLD JÖVŐJÉÉRT
2017. július 12., szerda, 17:20

A MAGYAR FÖLD JÖVŐJÉÉRT – címmel jelent meg az a könyv, amit a hangsúlyosabb szakmai és társadalmi jelenlétet célzó törekvések jegyében adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ. A kiadványt a Földművelésügyi Minisztériumban – egy sajtótájékoztató keretében - mutatta be Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszer és Dr. Gyuricza Csaba főigazgató.

fotó: Pelsőczy Csaba

A NAIK több mint három éves fennállása óta ez az első alkalom, hogy egy kiadványban az intézetek bemutatkozásán túl, néhány kutatásba is bepillantást nyerhet a közönség. Közérthetően, érdekesen, színesen – ezen elvek mentén haladtak a szerkesztők munkájuk során. A míves kidolgozású, színes fényképekkel, ábrákkal, táblázatokkal gazdagon illusztrált műben röviden bemutatkoznak a NAIK-hoz tartozó kutatóintézetek, önálló kutatási osztályok és gazdasági társaságok. Minden egység röviden bemutatja a történetét, kutatási infrastruktúráját, telephelyeit, feladatait és eredményeit, hazai és nemzetközi kapcsolatait.

A bemutatkozást követően valamennyi intézet, osztály és társaság részletesebben is ismertet három olyan innovációt, ami a gyakorlatban hasznosulva jelentős eredménnyel járt, illetve gyakorlati hasznosulása a közeljövőben valósul meg. A kötetben önállóan is szerepel a NAIK-hoz tartozó négy kert; az ERTI kezelésében lévő három arborétum és a GYKI rózsakertje.

A könyv szerkesztői szem előtt tartották a nemzetközi kapcsolatokat is, hiszen minden egység bemutatása és minden innováció olvasható angol nyelven is - egy rövid összefoglaló formájában. 
Nagy büszkeség, hogy az elmúlt évek sikerei ilyen imponálóak és immár egy olvasmányos kötetbe foglalva is olvashatóak!

Programajánló

2017. szeptember 29., péntek
2017. szeptember 29., péntek, 14:30
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet (MBK) 2100 Gödöllő Szent-Györgyi Albert utca 4.
2017. október 7., szombat
Helyszín: NAIK - Halászati Kutatóintézet (HAKI) 5540 Szarvas Anna-liget 8.
2017. november 11., szombat

Pályázati felhívások

A jó gépésznek is kell cégér - ALKOTÓI PÁLYÁZAT

Gépeslap-Képeslap a szántóföldről - RAJZPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ifjú Agrárkutatók részére

 

Hírlevél