Hírek

 • 2017. október 20., péntek, 10:37

  A gazdálkodás igényeihez igazodnak

  Interjú Halasi-Kovács Bélával, a NAIK Halászati Kutatóintézetének igazgatójával a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

 • 2017. október 19., csütörtök, 10:24

  Célkeresztben a kalászosok - Algériai búzamezőkön

  Tanulmányúti beszámoló az Agrofórum című szaklapban.

 • 2017. október 18., szerda, 14:51

  Mandula- és mogyorónap Érden

  Nagy sikerű mandula- és mogyorótermesztési szakmai napot tartott a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézete Érd-Elvira majori telephelyén 2017. október 12-én. E két gyümölcsfaj iránt a gazdák körében az utóbbi években jelentősen megnőtt az érdeklődés, amit kiválóan érzékeltetett, hogy a rendezvényen mintegy 140 látogató jelent meg, többségében termelők.

 • 2017. október 17., kedd, 09:19

  Szilvanap Cegléden - biztató érdeklődés

  Szilvanap Cegléden – biztató érdeklődés! Zsúfolásig telt rendezvényházban került sor a NAIK Gyümölcstermesztési Kutató Intézete által szervezett szilvanapra Cegléden. Dr. Somogyi Norbert beszámolója az Agrofórum szaklapban.

 • 2017. október 17., kedd, 09:07

  Erdő és klímaváltozás

  Interjú Borovics Attilával, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet igazgatójával a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

 • 2017. október 16., hétfő, 15:25

  Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul

  Hároméves kutatás-fejlesztési program kezdődik azért, hogy teljes egészében kiváltható legyen az importból származó génmódosított szója a hazai takarmányokból - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn.

 • 2017. október 13., péntek, 13:56

  Magyar agrár-tudásexporttal segítjük az észak-afrikai térség stabilitását

  Magyarország közvetlenül is érdekelt az észak-afrikai országok mezőgazdaságának erősítésében. Az ott élő vidéki lakosság életkörülményeinek javításában való magyar szerepvállalással, a tudás- és technológia export fokozásával támogatni tudjuk az euro-mediterrán térség geopolitikai stabilitásának fenntartását. A célunk, hogy a szerény körülmények között, mezőgazdasági munkákból élő lakosság széles köreinek tudjunk helyben alternatívákat kínálni, ezáltal szülőföldjükön segítsük őket jobb életkörülményekhez – hangsúlyozta tunéziai tárgyalásai során Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója.

 • 2017. október 13., péntek, 09:30

  Tunéziai kapcsolatépítő út a fűszerpaprika és egyéb zöldségnövények közös nemesítésének és termesztéstechnológiai kutatásainak előmozdítása céljából

  Ötnapos szakmai látogatást tett Tunéziában Somogyi Norbert, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) stratégiai főigazgató-helyettese és Táborosiné Abraham Zsuzsanna, a NAIK Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztályának kutatója.

 • 2017. október 11., szerda, 16:05

  Vízgazdálkodás-fejlesztés Szarvason

  Interjú Bozán Csabával, a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Önálló Kutatási Osztály vezetőjével a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

 • 2017. október 11., szerda, 15:38

  Mezőgazdasági fórum a Békekenyér projekt keretében

  A Szarvason learatott, majd gondosan tisztított rozsszemekből is készült az a liszt, amelyből idén a bulgáriai Várnában sütötték meg az európai Békekenyeret. A tizenkét ország részvételével zajló fórumon hasznos eszmecsere folyt a közös agrárpolitika várható változásaival kapcsolatban, egyeztettünk a Békekenyér mozgalom jövőjét meghatározó lehetőségekről és nem utolsó sorban betekinthettünk a bolgár mezőgazdaság jelenébe és a vidéki hagyományokba is.

Programajánló

2017. november 7., kedd
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) 2100 Gödöllő Tessedik Sámuel u. 4.
2017. november 11., szombat
2017. november 30., csütörtök

Pályázati felhívások

A halastavak felfedezése - Videóverseny

Kutatói utánpótlást elősegítő program 5