Hírek

 • 2017. szeptember 21., csütörtök, 13:23

  Sikeres kezdés az OMÉK-on

  2017. szeptember 20-án nyitotta meg kapuit a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, amelyen a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ ismeretterjesztő foglalkozásokkal, NAIK-os termékkóstolókkal és egy különleges szimulátorral is várja az érdeklődőket.

 • 2017. szeptember 20., szerda, 09:58

  Százéves a magyar fűszerpaprika-kutatás

  Rangos szakmai esemény színhelye volt a kalocsai városháza díszterme 2017. szeptember 15-én, hiszen száz éve alapították a kalocsai Fűszerpaprika és Vegykísérleti Állomást, így a szakma a magyar fűszerpaprika-kutatás centenáriumát ünnepelhette, a NAIK pedig egy könyvet is megjelentetett az esemény tiszteletére.

 • 2017. szeptember 18., hétfő, 11:41

  Szilva tanácskozás és fajtabemutató Cegléden

  A fenti témába rendeztek szakmai fórumot kutatók, szakemberek, valamint termelők számára, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének Ceglédi Kutató Állomásán, 2017. szeptember 7-én.

 • 2017. szeptember 15., péntek, 11:49

  Százezres látogatószámmal zárt a NAIK asztanai standja

  Szeptember 10-én Kazahsztán fővárosában, Asztanában bezárta kapuit az „Expo 2017”, a jövő energiája jegyében megrendezett világkiállítás. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kutatásait, eredményeit és termékeit bemutató stand kiemelt helyet kapott a kiállítás magyar pavilonjában – ahol a NAIK munkatársai a vártnál is jóval nagyobb érdeklődés mellett mutatták be a szervezet tevékenységét. Az energia mellett számos más témát is felvonultattak a résztvevő országok, így a magyar pavilon standjain háromhetes turnusokban egymást váltó cégek, intézmények is számos módon vitték Magyarország jó hírét a nagyvilágba.

 • 2017. augusztus 29., kedd, 11:35

  Százhúszéves múlttal

  „Herceghalom” a mezőgazdasági szakemberek tudatában elsősorban nem földrajzi nevet jelent, hanem az állattenyésztési kutatás, az állattenyésztési tudomány egyik központját jelöli, és a folyamatos innováció inspirálójaként jelenik meg. Hivatalos nevén az Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet múltját, eredményeit és jelenlegi feladatát, tevékenységét veszi sorra a Magyar Mezőgazdaság című szaklap Rózsa László intézetigazgatóval.

 • 2017. augusztus 25., péntek, 13:26

  Konferencia kenyérről, szőlőről és a borról

  „Alföldi kenyér, szőlő és bor: A Kárpát- medence kincsei – határon innen és túl” címmel rendeztek szakmai fórumot szőlészek, borászok és gabonatermesztők a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és a Gabonakutató Nonprofit kft. szervezői közreműködésével a kecskeméti városházán 2017. augusztus 24-én.

 • 2017. augusztus 23., szerda, 10:15

  GK kitüntetés augusztus 20-a alkalmából

  Kollégáink is kitüntetéseket vehettek át augusztus 20-a alkalmából

  A Földművelésügyi Minisztériumban az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Fazekas Sándor állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. A Gabonakutató Nonprofit Kft. munkatársai közül ketten is részesültek elismerésben.

 • 2017. augusztus 23., szerda, 09:00

  Összefogással és jobb marketinggel

  Interjú Szarka Bélával, a Gabonakutató Nonprofit kft. új ügyvezető igazgatójával a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban.

 • 2017. augusztus 22., kedd, 10:12

  Magyar tudás segítheti a kazah agrárium fejlődését

  Tovább bővül a magyar tudásexport és kutatás-fejlesztési együttműködés, a jelentős természeti erőforrásokkal rendelkező Kazahsztánnal. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója három meghatározó kazah agrárintézménnyel írt alá megállapodást Asztanában, az „Astana Expo 2017” szakmai világkiállítás alkalmával.

 • 2017. augusztus 17., csütörtök, 16:19

  Az erjesztést ne bízzuk a véletlenre!

  Az irányított erjesztéssel szemben az almasav-bontás még kevéssé elfogadott itthon, pedig ez is jó hatással lehet a bor ízvilágának alakulására! Interjú a vinoport.hu portálon Szendrei Gergővel, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. munkatársával.

Programajánló

2017. szeptember 29., péntek
2017. szeptember 29., péntek, 14:30
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet (MBK) 2100 Gödöllő Szent-Györgyi Albert utca 4.
2017. október 7., szombat
Helyszín: NAIK - Halászati Kutatóintézet (HAKI) 5540 Szarvas Anna-liget 8.
2017. november 11., szombat

Pályázati felhívások

A jó gépésznek is kell cégér - ALKOTÓI PÁLYÁZAT

Gépeslap-Képeslap a szántóföldről - RAJZPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ifjú Agrárkutatók részére

 

Hírlevél