Stratégiai megállapodás Kínában
MTI/kormány.hu/NAIK – 2017. május 17., szerda, 11:40

A NAIK főigazgatója, Dr. Gyuricza Csaba is tagja volt annak a magyar delegációnak, amely Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezetésével utazott Csungkingba, Kína leggyorsabban fejlődő tartományába, hogy ott stratégiai megállapodásokkal és üzleti fórummal mélyítsék tovább a két ország kapcsolatát.

Szíjjártó Péter minisztert 69 magyar vállalat 118 képviselője kísérte el, 13 gazdasági megállapodás köttetett, elsősorban informatikai, logisztikai és élelmiszeripari területen.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amely egy magyar élelmiszerbiztonsági kutatóközpont létrehozását tűzte ki célul a helyi egyetemen, hiszen a magas szintű magyarországi élelmiszerbiztonsági előírások miatt folyamatosan növekednek a kínai piaci igények a magyar élelmiszeripari termékekre. Dr. Gyuricza Csaba hangsúlyozta: „A mai megállapodás kiemelt jelentőségű, a magyar-kínai tudástranszfer egyik mérföldköve lehet a későbbiekben. Olyan komoly jövőbeli együttműködéseket alapoztunk meg hazánk és a Southwest University – Kína egyik legnagyobb egyeteme – között, amelyre bármelyik ország, bármelyik kutatóintézete büszke lenne. A mai találkozó sikere megkérdőjelezhetetlen” – tette hozzá a főigazgató.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.