Szakmai nap a nyárfatermesztésről
2016. október 20., csütörtök, 12:00

Nyárfatermesztés helyzete, jövőbeni kilátásai – ezzel a címmel tartottak nagy sikerű konferenciát, fórumot és terepi bemutatót az érdeklődő szakemberek számára október 17-én Szolnokon a NAIK ERTI szervezésében.

A megjelenteket Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára és Dr. Borovics Attila, a NAIK ERTI igazgatója, a konferencia levezető elnöke köszöntötte.

Dégi Zoltán, a NEFAG Zrt. vezérigazgatója a nyárgazdálkodás változó szerepéről tartott előadást, Luzsi József, az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat elnöke a nemesnyár termelésének gyakorlati problémáiról beszélt, Dr. Müller Zoltán a Bioaquapro Kft. képviselőjeként pedig természetvédelmi szempontból értékelte a hullámtéri gazdálkodást. Lovas Attila igazgató a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól az árvízvédelem és az erdőgazdálkodás összehangolásának lehetőségeit járta körül előadásában, végül Szabó Noémi, a Derula Kft. ügyvezető igazgatója a faipar nyárfával szembeni igényeit ismertette.

Ezután a fórum következett; az előadások kapcsán számos vélemény, kérdés és válasz hangzott el. A délután folyamán terepi programra került sor; a szakmai nap résztvevői Luzsi József vezetésével nyerhettek betekintést az ártéri nyártermelésbe Kőtelek és Tiszasüly térségében.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.