Utolsó frissítés: 2017. április 24. hétfő

 

  Szent György napi Traktorkiállás a NAIK MGI-ben

2017. április 23-án ismét megrendezte hagyományos Szent György napi traktorkiállását a NAIK MGI. A családias esemény előtti szakmai konferencia nagy érdeklődés mellett, „Környezetvédelmi és Energetikai Kihívások a mezőgazdaságban” címmel került megrendezésre.

Bővebben: Szent György napi Traktorkiállás a NAIK MGI-ben

Utolsó frissítés: 2017. április 24. hétfő

 

Marokkói tanulmányút

Dr. Somogyi Norbert, a NAIK általános főigazgató-helyettese és Dr. Borovics Attila, a NAIK ERTI igazgatója a közelmúltban Marokkóban járt tanulmányúton; az együttműködési lehetőségekről egyetemeken és kutatóintézetekben folytattak tárgyalásokat.

Bővebben: Marokkói tanulmányút

Utolsó frissítés: 2017. április 12. szerda

 

Ösztöndíjjal erősít a „Furmint éve”

A „Furmint éve” program célja, hogy az arra alkalmas borvidékeken növelni tudjuk a furmint ültetvények területeit. Fontos a furmint népszerűségének növelése, illetve a furmint fajtán keresztül a minőségi hazai borok népszerűsítése. Minderre kiváló alkalmat kínált 2017. április 11-én a furminttelepítés és jelképes örökbefogadás, amelynek a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének Badacsonyi Kutatóállomása adott otthont.
 

Bővebben: Ösztöndíjjal erősít a „Furmint éve”

Utolsó frissítés: 2017. április 20. csütörtök

 

Stratégiai partnerség a versenyképes agráriumért

Együttműködési megállapodást kötött 2017. április 18-án Gödöllőn a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és az Agrárgazdasági Kutató Intézet.  A dokumentumot Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója és Dr. Juhász Anikó, az AKI főigazgatója látta el kézjegyével. A két intézet a továbbiakban együtt hasznosítja azokat az eredményeket, amelyek a hatékony kutatómunkához és az agrárpolitikai döntések előkészítéséhez szükségesek.

Bővebben: Stratégiai partnerség a versenyképes agráriumért

Utolsó frissítés: 2017. április 12. szerda


Diáksikerek az ERTI támogatásával

Április 8-án tartották meg a középiskolások számára a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát a veszprémi Pannon Egyetemen. A diákoknak négy szekcióban – műszaki-méréstechnika, kémia, természetvédelem-környezetvédelem és energetika – volt alkalmuk bemutatni kutatómunkájukat.  Számos előadásban komoly, sok esetben egyetemi színvonalú kutatómunkát és annak eredményeit mutatták az ifjú kutatók. Az energetikai szekcióban harmadik helyezést ért el a Sárvári Tinódi gimnázium 9. A osztályának csapata, melynek tagjai Barasits Gréta, Borovics Ábel és Joó Gergő voltak.

Bővebben: Diáksikerek az ERTI támogatásával

Copyright 2014 Kezdőlap.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free