Utolsó frissítés: 2017. április 12. szerda


Diáksikerek az ERTI támogatásával

Április 8-án tartották meg a középiskolások számára a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát a veszprémi Pannon Egyetemen. A diákoknak négy szekcióban – műszaki-méréstechnika, kémia, természetvédelem-környezetvédelem és energetika – volt alkalmuk bemutatni kutatómunkájukat.  Számos előadásban komoly, sok esetben egyetemi színvonalú kutatómunkát és annak eredményeit mutatták az ifjú kutatók. Az energetikai szekcióban harmadik helyezést ért el a Sárvári Tinódi gimnázium 9. A osztályának csapata, melynek tagjai Barasits Gréta, Borovics Ábel és Joó Gergő voltak.

Előadásukat a „Termesszünk hőt! Avagy hogyan fűtsük lakóházunkat környezettudatosan?” címmel tartották meg. A természetvédelem-környezetvédelem szekcióban a zsűri különdíját kapta az „Ős- és idegenhonos tölgyfajok klímaérzékenységének vizsgálata” című előadás, a csoport tagjai ez alkalommal Ódor Zoltán, Orosz Adrián és Varga Fanni voltak. A diákok 2016 szeptembere óta végezhettek megfigyeléseket és kutatómunkát a NAIK ERTI sárvári kísérleti állomásán, ökológiai laboratóriumában, valamint a Bajti Kísérleti Csemetekertben. A gimnazisták lelkesen, nagy érdeklődéssel és valóban önállóan kapcsolódtak be a kutatómunkába. A versenyen elért szép eredmény és a zsűrit alkotó egyetemi tanárok biztató szavai minden bizonnyal további kutatómunkára ösztönzik őket.
 

A helyezést elért diákok és ugyancsak díjazott tanárnőjük
 

Bognár Nóra biológiatanárt is díjazták a két helyezett csapat sikeres felkészítéséért. A közös munkához Dr. Borovics Attila, a NAIK ERTI igazgatója, továbbá Dr. Benke Attila és Dr. Móricz Norbert kutatók adtak segítséget annak érdekében, hogy a gimnazista diákok – talán a jövő kutatói – bekapcsolódhassanak egy tudományos intézetben folyó munkába.

Copyright 2014 Diáksikerek az ERTI támogatásával.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free