![]() |
MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIAKÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA |
MEGHÍVÓ
az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2020. februári ülése keretében rendezett
378. Tudományos Kollokviumra
Elnök: Mohácsiné dr. Farkas Csilla
9:30 – 10:00 | Péter Gábor, Nagy Edina Szandra, Tóbiás Andrea, Dlauchy Dénes (SZIE, MIMNGY): Élesztőgombák és élelmiszerek - szemelvények a Mezőgazdasági és Ipari Mikroorganizmusok Nemzeti Gyűjteményének kutatási eredményeiből |
10:00 – 10:30 | Kiskó Gabriella (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék): A mikrobiológiai élelmiszerbiztonság jövőbeni kihívásai |
10:30 – 10:50 | Kovács Mónika, Belák Ágnes, Maráz Anna, Pomázi Andrea (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék): Saccharomyces cerevisiae borélesztő törzsek rDNS analízise molekuláris biológiai technikákkal |
10:50 – 11:20 | SZÜNET |
11:20 – 11:40 | Kocsis Tamás (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék): Mikroorganizmusok spektrometrián alapuló azonosítása - MALDI-TOF MS tapasztalatok |
11:40 – 12:00 | Pázmándi Melinda (PhD-hallgató, SZIE ÉTK): Probiotikus és fermentált élelmiszerek előállításához alkalmazott tejsavbaktériumok L+ és D- tejsavtermelésének vizsgálata |
Budapest, 2020. február 17.
Simonné Dr. Sarkadi Livia ÉTB elnök |
Dr. Gelencsér Éva ÉTB társelnök |
1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)
Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu
Kapcsolódó dokumentumok:
378. Tudományos Kollokvium - Meghívó, 378. Tudományos Kollokvium - Összefoglaló füzetProgramajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
Közel négyszázmillió forintos uniós támogatás segítségével 19 halastavat alakítottak ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Halászati Kutatóintézetben (HAKI) Szarvason - jelentették be kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.