A nemzetközi AUIV csoport látogatása a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében
2018. július 4., szerda, 10:10

Az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) és a SupAgro (Montpellier) - a korábbi sokéves együttműködés alapján - 2018-ban is megkereste a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetet, hogy az AUIV (az OIV nemzetközi szőlő-bor marketing és közgazdász MSc képzése) ez évi, 30. évfolyamát fogadja és magyarországi tanulmányutat szervezzen számukra.

2018. június 28-a és július 3-a között 16 különböző nemzetiségű hallgató (főleg francia, bolgár, brit, egyesült államokbeli, kínai, svájci, új-zélandi) látogatott el Magyarországra.

A program keretében a NAIK SzBKI Badacsonyi és Kecskeméti Kutató Állomásán az ágazatot bemutató előadásokra került sor.

2018. június 28-án Kecskeméten Szabó Attila állomásvezető mutatta be a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központot, illetve a Kecskeméti Kutató Állomást, majd Dr. Hajdu Edit tudományos főmunkatárs hazai szőlőfajtákról tartott előadást, illetve Dr. Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának titkára ismertette a hazai szőlő - és borágazat helyzetét.

A Badacsonyi Kutató Állomásra 2018. június 29-én látogatott el az AUIV csoport. Dr. Nagy Zóra Annamária tudományos munkatárs mutatta be az Intézményt, illetve a Balatoni Borrégiót. Mindkét Kutató Állomáson borbemutatót is szerveztek az újabb nemesítésű és tájfajtákból. Az Intézet munkatársai tanulmányutakat is szervezetek a látogatóknak a Badacsonyi, az Egri, az Etyek-Budai, a Kunsági, a Mátrai, a Somlói és a Tokaji borvidék megismerésére.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.