Átadták a VinAgora 2018. díjait
2018. szeptember 17., hétfő, 10:40

2018. június 16-18. között került megrendezésre a VinAgora Nemzetközi Borverseny Egerben, amelyen 13 ország 545 bortétele versengett. A szervezők tájékoztatása szerint a - „versenyen az eddigi évekhez hasonlóan rendkívül erős volt a mezőny. A verseny szakmai védnökeinek (OIV és VINOFED) nemzetközi szabályzata értelmében minden főkategóriában a VinAgorára benevezett boroknak csak a 30%-a részesülhet éremben. Az idei évben a szabályzat szerint módosított ponthatárok alapján 4 nagyarany-, 73 arany-, 87 ezüstérem és különdíjként 6 főkategória győztes Champion díj, valamint 7 fajtabor díj született.”

A Champion díjakat a bírálók főkategóriánként, legfeljebb az 5-5 legmagasabb pontszámot elért, legalább aranyérmet nyert tételei közül választották ki.

Az idei év nemzetközi borversenyén a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet 2015-ös évjáratú késői szüretelésű Badacsonyi Szürkebarát tétele aranyérmet kapott és természetes borkülönlegességek kategóriában a Champion díjat e bortételnek ítélték a bírálók.

A versenyen külön díjak is kiosztásra kerültek. A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet a VinCE Magazin különdíját - A „borverseny felfedezettje” díját kapta.

A díjak átadására 2018. szeptember 9-én a Budapest Borfesztiválon került sor.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.