Badacsony New Yorkban
2019. március 18., hétfő, 11:36

Március 9-én a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében 37 borászat és 13 egyéb, turisztikai szolgáltató mutatkozott be a szakma és a sajtó meghívott képviselőinek, illetve a borkedvelő közönségnek. A bemutatkozó borászatok között szerepelt a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomása is.

Közel 600 vendég látogatta meg a rendezvényt

„Az összesített adatok alapján közel 600 vendég látogatta meg a rendezvényt. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományos borvidéki sétakóstolón a látogatók a borvidék hegyeit „járhatták be” és ismerkedhettek az adott hegy borászataival és boraival. Ezt az élményt fokozta még a teremben elhelyezett két kivetítőn futó filmek látványa is.

A borászatok mellett hotelek és családi panziók, a legismertebb és új vendéglátóhelyek, helyi termékek (kézműves sajtoktól kezdve a házi káposztás rétesen keresztül a helyi piac teljes kínálatáig), valamint programhelyszínek is bemutatkoztak, akik kínálatukkal jól kiegészítették és teljessé tették a Badacsony és Balaton élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat is.

A Badacsonyi Kutató Állomás standja rendkívül népszerű volt

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.