Badacsonyban folytatódik a „Furmint éve”
2017. március 17., péntek, 11:30

Borágazati-stratégia egyeztető megbeszélésen vett részt a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének Badacsonyi Kutató Állomásán Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa és Gyuricza Csaba.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója felszólalásában elismerően szólt a Badacsonyi kutatóállomáson folyó munkáról és azokról az elért eredményekről, amelyek kiváló alapot adnak a 2017-es „Furmint évének”. Hangsúlyozta a NAIK által alkotott ernyőszervezet előnyeit, amelyek egy ilyen összetett projektnél mutatkozhatnak meg igazán, hiszen az intézményrendszeren belül minden területen egyszerre áll rendelkezésre – az európai összevetésben is erős – kutatói tudásbázis és a tudatos projektkoordináció. Gyuricza Csaba rövidtávú célként határozta meg egy kísérleti célú, új furmintültetvény létrehozását a Badacsonyi Kutató Állomás területén, amelynek gyakorlati hasznával és jelképes üzenetével egyaránt a „Furmint évét” kívánja elősegíteni a főigazgató.

Kiss Eliza miniszteri biztos külön kitért a furminttal kapcsolatos szakmai feladatok összetettségére, illetve a széleskörű társadalmi ismeretterjesztés fontosságára, ennek kapcsán, a „Furmint éve” kezdeményezés keretein belül egy országjáró rendezvénysorozatot helyezett kilátásba.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.