Drónok a mezőgazdaságban, gyermeki szemmel
NAIK MGI – 2018. október 3., szerda, 09:45

Rekordszámú pályamű érkezett a NAIK MGI Kutatók Éjszakájára meghirdetett rajzpályázatára.

Színes, gyönyörű rajzokkal teli aula fogadta az idei látogatókat a NAIK MGI-ben, az idén már negyedjére megrendezett Kutatók Éjszakája országos programsorozat keretében. A „Drónok harca a szántóföldön” elnevezésű rajzpályázatra idén igen magas számú, 173 db pályamű érkezett, amelyeket négy korosztályos kategóriában értékelt az intézeti zsűri.

Az idei programsorozat a rajzpályázat ünnepélyes díjátadójával indult, melynek keretében Dr. Gulyás Zoltán intézetigazgató megköszönte a részvételt és az innovatív, színvonalas pályaműveket, majd a kategóriák 13 helyezettjének értékes díjakat adott át.

Az idén kilenc színes szakmai programot kínáló Mezőgazdasági Gépesítési Intézetben, rendhagyó módon először, a környező településekről is teljes általános iskolás osztályokat láthattak vendégül.

Az intézet munkatársai és kutatói több izgalmas kísérlet bemutatásával, interaktív előadásokkal és foglalkozásokkal vezették be kis látogatóikat az intézet szakmai életébe: testközelbe hozták a hiperspektrális távérzékelést, ahol a bátrabb jelentkezőket be is „szkennelték”, megadták a választ arra, hogy vajon elszakítható-e egy acélrúd, illetve a NAIK MGI egyedülálló mérőberendezésével, a MAZ-537 típusú fékezőkocsi segítségével kipróbálhatták, hogy az osztályukban mekkora az együttműködés „húzóereje”.

A számtalan izgalmas szakmai program mellett lehetőség volt az intézet traktorain utazni, saját rajzzal ellátott kitűzőt készíteni, és megcsodálni az intézet udvarán álló traktormatuzsálemet.

A rajzpályázatra beérkezett művekből készült kiállítást november 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők az intézet aulájában.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.