Eredményesen zárult a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet részvétele az idei AGROmashEXPO-n
2018. január 30., kedd, 08:42

Január 24. és 27. között ismét a mezőgazdasági gépeké volt a főszerep a 36. alkalommal megrendezett AGROmashEXPO és AgrárGépShow kiállításon.

A Hungexpo adatai alapján kivételesen sikeres - minden idők leglátogatottabb - kiállítása volt az idei rendezvény, amely 40 000 négyzetméteren, 350 kiállítóval, és 46 500 látogatóval zárta kapuit szombaton.

A NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet is aktív részese volt a kiemelt érdeklődéssel övezett kiállításnak, Intézetünk munkatársai a G pavilon 403/C standján várták a szakma iránt érdeklődőket.

Az ünnepélyes megnyitó után standunkat megtisztelte látogatásával Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, és Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója is.

A szakmai jelenléten túl, január 26-án a GTE Mezőgépipari Szakosztály, a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet, a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék, és az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság közös szervezésében megrendezésre került „Az arató-cséplőgépek fejlesztési irányai” című szakmai konferencia, ahol Intézetünk két egykori jeles szakértője: Dr. Hajdú József és Dr. Kelemen Zsolt egy-egy előadásban ismertették a téma innovációs eredményeit, a fejlesztési trendeket, illetve az arató-cséplőgépek hazai szántóföldi vizsgálatának tapasztalatait.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.