Konferencia és traktorbeállás az MGI-ben
2016. november 18., péntek, 11:55

Korunkban létfontosságúvá vált témákat tárgyaltak a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézete által szervezett konferencián, amit november 9-én tartottak meg az intézetben, "Éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatok kutatása és alkalmazása" címmel.

A nagyszámú érdeklődőt köszöntve Dr. Gulyás Zoltán intézetigazgató röviden vázolta azokat a kutatásokat, amelyeket ezen a területen végeznek az MGI-ben.

Dr. Somogyi Norbert, a NAIK megbízott főigazgatója köszöntőjében kiemelte: olyan kihívásról van szó, amit nagyon komolyan kell venni. A megoldás kulcsa a tájékoztatás, a szükséges ismeretek átadása, terjeszése.

Kristóf Ákos osztályvezető az FM Mezőgazdasági Főosztálya képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy merjünk bízni a jövőben, ami elengedhetetlen  a körültekintő tervezéshez.

A nagy érdeklődéssel kísért előadások után terepi monitoring eszközök bemutatójára került sor az aulában, amit az intézetben immár nagy hagyományra visszatekintő őszi traktorbeállás követett. Ennek keretében az arra vállalkozók vezethették egy kört az intézet tulajdonában lévő, a maga korában világszínvonalú és -hírű, magyar gyártmányú Hoffherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth (HSCS) traktort.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.