Különdíjas Badacsonyi Kéknyelű a XVI. Balatoni Borok Versenyén
2018. július 17., kedd, 11:38

2018. május 31-én a Balatoni Szövetség a Balatoni Borrégió Hegyközségeivel közösen XVI. alkalommal rendezte meg a Balatoni Borok versenyét.

A borversenyre nevezhettek a Balatoni Borvidéki Régió hegyközségeinek regisztrált tagjai mindazon borokkal, melyek már a korábbi borvidéki és hegyközségi borversenyen arany- vagy ezüstérmet szereztek. Feltétel volt továbbá, hogy a termelőnek a nevezett borból legalább
200 palack készlettel kell rendelkeznie és a benevezett boroknak a Balatoni Borrégió hat borvidékéről kell származnia.

A borverseny szakmai lebonyolítása a Pannon Egyetem Georgikon Karának Kertészeti Tanszéke szervezésében történt meg Keszthelyen, ahol 30 főből álló szakmai zsűri bírálta el a mintegy 159 nevezett tételt.

A borverseny ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. június 29-én került sor Balatonfüreden, a Balatonfüredi Yacht Clubban.

A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet a nevezett Kéknyelű, Zeus, Zenit-Zefír és Szürkebarát borokkal egy arany és három ezüstérem minősítést kapott. Az arany érmet nyert 2016 évjáratú Badacsonyi Kéknyelű nyerte el a „Legeredményesebb Kéknyelű” Különdíját, amelyet Dr. Májer János intézetigazgató úr vett át Balatonfüreden.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.