Mezőgazdasági Technika
2018. január 15., hétfő, 14:08

Az NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet kiadásában megjelenő Mezőgazdasági Technika sajátos helyet foglal el az agrármédiumok piacán, hiszen hazánk legrégebbi alapítású szaklapja, amely (kisebb szünetekkel) 1924 óta jelenik meg. Magyarország egyetlen tudományos igényességű, mezőgazdasági műszaki-fejlesztési és kereskedelmi magazinjaként rendszerességgel ad információt a magyar gazdáknak a növénytermelés és állattenyésztés berendezéseinek, gépeinek újdonságairól, a legújabb fejlesztési és vizsgálati eredményeiről.

A „TOTY – Tractor of The Year” koordinálásával az „Év traktora” választásban 23 európai ország 23 mezőgazdasági szaklapjának szakértő újságírói vesznek részt. Az európai rangú választási procedúrában hazánkat hosszú évek óta a Mezőgazdasági Technika képviseli.
 


Cikkeink

Elsősorban a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet kutatóira, valamint a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának oktatóira támaszkodva, magas szakmai igényességgel írjuk cikkeinket, melyek átfogják az agrárium szinte teljes keresztmetszetét. Témaköreink kapcsolódnak a talajműveléshez, vetéshez, növényvédelemhez, állattartáshoz, megújuló energiákhoz, ökonómiához stb. Lapunkban beszámolunk a gépesítés és gépüzemeltetés újdonságairól, a legújabb kutatási, fejlesztési eredményekről, hazai és külföldi kiállításokról, gépbemutatókról, a világban fellelhető műszaki újdonságokról, a vállalkozókat érdeklő fontosabb műszaki és gazdasági kérdésekről.

 

Állandó rovataink

Több mint 24 éve segítjük olvasóinkat „Vállalkozók Tanácsadója” rovatunkban hasznos műszaki, technológiai ajánlásokkal. Minden számban helyet kap egy ökonómiai témájú cikk gondolatébresztő gazdasági elemzéssel vagy konkrétumokkal, pl. a munkagépek várható költségeiről. „Gépek a világban” rovatunk a mezőgazdaságban használatos legújabb gépeket, berendezéseket mutatja be, „Mi újság” rovatunk pedig hírekkel, érdekességekkel szolgál a világ szinte minden szegletéből. A mezőgazdasági műszaki tudományok iránt érdeklődők minden számban találhatnak egy tudományos jellegű szakcikket is. Műkedvelőknek „Visszatekintés” rovatunkban kínálunk érdekes csemegéket a régi korok mezőgazdasági gépeiből, eszközeiből.

 

Online megjelenés

Több éve már online formában is olvashatják újságunkat, így aktuális számunkat sokan akár 1 héttel a megjelenés előtt elérhetik weboldalunkon (www.mgitech.hu).

Elektronikus felületünkön egy archívumot is működtetünk, mely jelenleg 2012-ig visszamenőleg áll rendelkezésre teljes tartalmi keresővel. Regisztrált felhasználóink a megjelenő cikkekhez és egyéb témakörökhöz kapcsolódva fórumrendszerünkben mondhatják el véleményüket, illetve egy ingyenes apróhirdetési felületet is használhatnak. A mezőgazdaság aktuális híreiről naponta frissülő hírblokkunkban tájékoztatjuk felhasználókat.

Újságunk havonta 4.500 példányban jelenik meg. Előfizetőinkhez a Magyar Posta juttatja el lapunkat havi rendszerességgel, országos terjesztése a LAPKER Zrt. értékesítési hálózatán keresztül történik.

 

Nyomtatott magazin előfizetési díj 1 évre: 3600 Ft (bruttó)

Online magazin előfizetési díj 1 évre: 3000 Ft (bruttó)

 

Felelős kiadó: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Kiadó: NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (NAIK MGI)

 

Előfizetés: http://technika.gmgi.hu/mezogazdasagi-technika/elofizetes

 

Mezőgazdasági Technika Szerkesztősége:

 

NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet
Kiadvány és Sajtó Osztály

Pálinkás Gábor főszerkesztő-helyettes
Tel.: 06 (28) 511-662; 06 (70) 9455-433

 

Szöginé Birta Diána marketing és PR munkatárs
Tel.: 06 (28) 511-683; 06 (70) 318 9568

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.