Sikeres kezdés az OMÉK-on
2017. szeptember 21., csütörtök, 13:23

2017. szeptember 20-án nyitotta meg kapuit a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, amelyen a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ ismeretterjesztő foglalkozásokkal, NAIK-os termékkóstolókkal és egy különleges szimulátorral is várja az érdeklődőket.

 

Az első napon a NAIK stand felelőse a szarvasi Halászati Kutatóintézet (HAKI) volt. A lelkes és szakmailag felkészült munkatársak egy különböző halfajokat (harcsákat, kecsegéket, compókat, pontyokat) bemutató akváriummal igyekezték népszerűsíteni az intézet látványos és változatos munkáját – a bemutató az első perctől a környék legnépszerűbb attrakciói közé tartozott.

 

 

A nap során a NAIK négy intézetének kóstolóival örvendeztettük meg az arra járó vendégeket. A Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztály 100%-os paradicsomlevével, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet kiváló sajtjaival, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szőlőmustjával nyűgözte le a kicsiket, nagyokat, a HAKI munkatársai pedig füstölt afrikai harcsával kedveskedtek nekik. A bátrabbak számára kínáltunk ingyenes drónsétát egy virtuális valóság szemüveggel egybekötött szimulátor segítségével, melyet rengetegen kipróbáltak – fiatalok és idősek egyaránt. Legkisebb látogatóink között pedig számtalan NAIK-os lufi talált boldog gazdára. A nagyszerű kezdés után kíváncsian várjuk a folytatást!

 

forrás: Molnár Zsuzsanna, tudományos segédmunkatárs, HAKI

 

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.