Peru magyarországi nagykövete tett látogatást a NAIK-ba
NAIK – 2020. február 21., péntek, 08:39

Raúl Salazar Cosio perui nagykövet és Julio Taquia tanácsos tettek látogatást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központba – ahol Dr. Gyuricza Csaba főigazgató fogadta őket.

Dr. Gyuricza Csaba szerint a dél amerikai ország részéről komoly igény van a vetőmagtermesztés fejlesztéséhez szükséges szakmai és jogszabályi háttér megismerésére. A felek lehetséges együttműködési területekként azonosították a szarvasmarha tenyésztést, különösen a tejtermelés és tejfeldolgozás területein elérhető eredmények fejlesztésének tekintetében. Ennek érdekében a tervek szerint a jövőben perui szakember-delegáció is érkezhet hazánkba, ahol mind a magyar tenyésztési, mind pedig a feldolgozási gyakorlatokat szeretnék tanulmányozni.

A Nemzetközi Burgonyakutatási Központ (CIP) a magyarországi burgonya- és édesburgonya-kutatás számára jelenthet nagyon érdekes és hasznos együttműködő partnert, míg az Amerika-közi Mezőgazdasági Együttműködési Intézet (IICA) a magyar agrárkutatás latin-amerikai beágyazódását, a magyar tudás térségbe irányuló exportját erősítheti - tekintettel arra, hogy az IICA az amerikai kontinens minden országában működtet képviseletet. Több országra kiterjedő és rendkívül perspektivikus együttműködési terület a fenntartható erdőgazdálkodás és a klímaváltozás kapcsolatrendszerének vizsgálata, a trópusi és kontinentális klímaövek gyakorlatának párhuzamba állítása egy, az Amazonas-medencére kiterjedő multilaterális projekt keretében – tette hozzá a főigazgató.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.