Kínai delegáció látogatása és szándéknyilatkozat aláírása a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében
2018. július 30., hétfő, 11:47

A Csungking és Magyarország közötti megállapodás és a Magyar-Csungkingi Tudományos és Technológiai Transzferközpont megalakulása keretében, valamint a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a csungking-i Southwest University közös kutatási projektjének folytatására a fenti intézményekből érkezett delegáció a NAIK-ÉKI-be 2018. július 17-én.

A delegáció tagjai között köszönthettük a Chongqing Science and Technology Commission, a Chongqing Hi-Tech Innovation Center és az Institute of New Material Technology, Chongqing University of Arts and Sciences számos magas rangú vezetőjét. A látogatás során szándéknyilatkozat került aláírásra a közös mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi együttműködésre, valamint az okirat aláírásával és a cégtábla leleplezésével megalapításra került a Kínai-magyar Élelmiszer-tudományi Kutatóközpont magyarországi egysége.

Az eseményen jelen volt Lei Hongmei, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének Tudományos Osztályának vezetője, valamint Dr. Fejes Zoltán a NAIK Nemzetközi Kapcsolatok és Szellemi Tulajdon Kezelési Osztály nemzetközi kutatási referense is.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.