Másfélmillió forintra pályázhatnak a fiatal agrárkutatók
NAIK – 2019. szeptember 24., kedd, 14:18

Nemzeti Agrártehetség Program néven hirdet pályázatot agrár területen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK). A 1,5 millió forintos elismeréssel a hazai mezőgazdaság számára fontos, versenyképes, a mindennapi gyakorlatban alkalmazható hazai kutatási eredmények létrejöttét kívánja a központ elősegíteni.

Három doktorandusz hallgató és három fiatal kutató részesülhet a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ fejenként 1,5 millió forintos díjazással járó pályázatában, amelynek célja, hogy támogassa és elismerje azokat az agrárkutatókat, akik a hazai mezőgazdasági gyakorlatot versenyképes fejlesztésekkel segítik. 

„Különösen fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a fiatal, tehetséges magyar agrárkutatókat és felkaroljuk munkásságukat. Sokukban megvan a lendület, az erő és már egy egészen újfajta, 21. századi kutatói szemléletet képviselnek. Ez a frissesség pedig hosszútávon nélkülözhetetlen erőtartalékot jelent hazánk versenyképes agráriumának megteremtésében” - mondta prof. Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

A pályázaton olyan doktoranduszok indulhatnak, akik agrár-felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, aktívan szerepet vállalnak a hallgatói, oktatói, kutatói életben és sikeres abszolutóriumot tettek. A pályázók másik köre a fiatal kutatókra terjed ki, akik jogviszonyban állnak valamelyik, az Agrárminisztériumhoz tartozó kutatóintézettel, agrár-felsőoktatási intézménnyel, vagy annak valamely kutatóintézetével és kiemelkedő szakmai, kutatói, oktatói és publikációs tevékenységet tudnak felmutatni.

A NAIK a pályázatokat a mezőgazdaság kiemelt témáiban várja: növénytermesztés, kertészet; állattenyésztés; erdő- és vadgazdálkodás; halászat és halgazdálkodás; természetvédelem, ökológia; biotechnológia és élelmiszeripar, feldolgozóipar.

Benyújtási határidő: 2019. november 15.

További részletek: https://www.naik.hu/hirek/palyazati-felhivas

 

 

Programajánló

2020. február 18., kedd - 2020. február 19., szerda
Helyszín: Aquaworld Resort **** 1044 Budapest Íves út 16.
2020. február 25., kedd
Helyszín: NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskeméti Kutató Állomás 6000 Kecskemét Katona Zsigmond u. 5.
2020. február 27., csütörtök, 09:00 - 13:00
Helyszín: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő Páter Károly u. 1
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem