NAIK-os miniszteri kitüntetettek 2018. augusztus 20-án
kormany.hu – 2018. augusztus 28., kedd, 14:52

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át hazai szakembereinknek – köztük voltak intézményünk jelenlegi és nyugalmazott dolgozói is.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott:

Dr. Györe Károly, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézetének nyugalmazott tudományos munkatársa, a halászatbiológia területén végzett több évtizedes kutatói tevékenységéért, Magyarország és a Kárpát-medence halfaunájának vizsgálatában elért eredményeiért.

Darányi Ignác Díjat kapott:

Dr. Szegedi Ernő, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Kecskeméti Kutató Állomás tudományos tanácsadója, több évtizede a szőlőfajták patogénmentesítése és a szőlő agrobaktérium elleni küzdelem területén végzett eredményes kutatás-fejlesztési és oktatási tevékenységéért.

Fleischmann Rudolf Díjat kapott:

Dr. Beke Béla Ferenc, a Gabonakutató Nonprofit Kft. kutató-fejlesztő mérnöke, tudományos tanácsadója, négy évtizede a búzanemesítésben, a fajták szaporításában, jogdíjak érvényesítésében végzett kiváló tevékenységéért.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott:

Dr. Halász Anna, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Intézet nyugalmazott tudományos tanácsadója, az élelmiszertudomány területén végzett több mint öt évtizedes kutató és fejlesztő tevékenységéért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott:

Kovács József, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. mezőgazdasági dolgozója, gépkezelője, három és fél évtizede a géppark karbantartásában végzett kiváló tevékenységéért, traktoros munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Marótiné Ungi Angéla, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. mezőgazdasági dolgozója, három évtizede a pontos adatszolgáltatásban, kapcsolattartásban, a szegedi búzanemesítés szabadföldi kísérleteinek gondozásában végzett kiváló munkájáért.

Szili Gábor Kálmán, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskeméti Kutató Állomásának nyugalmazott telepvezetője, a Mathiász János Borrend tagja, négy évtizeden keresztül a szőlészeti és borászati kutatásban, a termelés- és termesztésirányításban végzett kiváló tevékenységéért, odaadó közösségi munkájáért.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.