Sikeres NAIK szereplés a Természetfilm Fesztiválon
2017. május 29., hétfő, 22:30

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ az idén kiemelt támogatóként vett részt a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az egyre rangosabb, immár hagyománnyá váló seregszemlét a harmadik alkalommal rendezték meg; közel háromszáz film vetélkedett, ötvennyolc országot képviselve.

 

A rendezvények számára kialakított területen az egyik leglátogatottabb sátornak számított a NAIK standja, az intézményt képviselő munkatársak minden korosztálynak tudtak érdekességeket nyújtani. Május 26-án, pénteken a NAIK Halászati Kutatóintézet, szombaton a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet, vasárnap pedig a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet püspökladányi csapata fogadta a fesztiválra érkező látogatókat, a berendezések szállításában a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet munkatársai működtek közre.

Érdeklődőkből sosem volt hiány a NAIK standján

A legkisebbek számára a színezés és a különféle ügyességi játékok bizonyultak a legnépszerűbbnek. A NAIK logóját hirdető léggömbök kortól függetlenül kelendőek voltak; a nagyobbak és a felnőttek a közérthetően bemutatott, és a látogatók által is elvégezhető kísérletek iránt érdeklődtek.

A növendék kecsegéket bemutató akvárium folyamatosan vonzotta a közönséget, csakúgy, mint a méhek életének tanulmányozását lehetővé tevő, üvegből készült kaptár.

Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke az idén is ellátogatott a fesztiválra, ahol a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) standján Gyuricza Csaba fogadta a rangos vendéget.

A főigazgató tájékoztatta a köztársasági elnököt a NAIK-hoz tartozó kutatóintézetekben és gazdasági társaságokban folyó munkáról és azok gyakorlati hasznosulásáról, részletesen ismertetve néhány innovációt és az azok alapján kifejlesztett termékeket.

Gyuricza Csaba és Áder János

A filmfesztiválon szereplő alkotások elismerésére a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ különdíjat ajánlott fel. Május 27-én, szombaton este a díjátadó gálán a NAIK különdíját a Csendes Gyarmatosítók című film rendezője, Mosonyi Szabolcs vehette át.

Gyuricza Csaba és Mosonyi Szabolcs a NAIK különdíjával

További képek a NAIK részvételéről a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon a Galériában láthatók.

 

 

Programajánló

2019. szeptember 27., péntek, 15:00 - 18:00
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.
2019. október 30., szerda
Helyszín: NAIK - Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet (ÁTHK) 2053 Herceghalom Gesztenyés út 1.
2019. október 30., szerda, 09:30
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet (MBK) 2100 Gödöllő Szent-Györgyi Albert utca 4.
2019. november 5., kedd, 09:30 - 15:15
Helyszín: Agrárminisztérium Kupolaterem 1052 Budapest Apáczai Csere János u. 9.
2019. november 6., szerda, 10:00
Helyszín: Körmendi Kulturális Központ 9900 Körmend Berzsenyi Dániel u. 11.